Aldrig för tidigt med julklappar!

Jag har alltid haft en förkärlek till vintern och längtat efter vintern på sommaren. Det finns inget härligare än att åka skidor, och mysa inne kalla vinterdagar. Många tycker att sommaren är så härlig, att det är så fantastiskt skönt med sol och värme. Jag hatar sol och värme antagligen för att jag föredrar att sitta inomhus en större del av min vakna tid. På vintern behöver man inte frysa men på sommaren blir det kvavt om man inte har pengar och lyxen till en luftvärmepump med kylfunktion eller AC.

Det som jag tycker är bäst med vintern är såklart julen. Jag älskar julmat, och detta får mig att längta så mycket så att jag är bara tvungen att skriva lite om julmat så här strax innan midsommar. Jag ska handla min julmat både till mig själv och mina vänner online. Det finns en webbplats som erbjuder upplevelser som julklappar, även med en kategori för ”Mat & Dryck” där allt från vinprovning och middagar erbjuds till roliga produkter som vinluftare för livsnjutare och vinentusiasten. Varför inte en ”game of thrones”-äggkopp som får tankarna till drakägg.

Ägg och vin?

När jag tänker på drakägg, tänker jag ärligt talat främst på Vaktelägg som kanske är det närmsta man kan komma? Dels för att det är så vackert att titta på, men också för att det är ovanlig(are) och exklusivt. Så om jag älskade Vaktelägg (vilket jag tyvärr inte gör) skulle jag defintivt köpt den där äggkoppen. TV-serien är dessutom riktigt bra… Däremot skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa en vinluftare om inte annat till mig själv till jul. Jag har en Amorone Alfa Zeta och jag hade faktiskt en vinluftare för många år sedan. Jag använde den vid någon dejt, men jag fick inget vidare gehör om det smakade så mycket bättre. Själv är jag väldigt intresserad av mat, men har väldigt svårt för att dricka just vin eller öl.

Idag köpte jag däremot ett vinställ… på Tradera. Jag fick det för 70 kr + frakt bara. Det var verkligen som hittat. Även om jag inte gillar vin så mycket själv, så bjuder jag gärna en vän eller en släkting på ett glas rött vid besök. Jag visade min granne och hon ville köpa det av mig och måla i guld. Nej du, det ville jag inte. Det har inte varit helt enkelt att hitta ett snyggt vinställ men här har jag det.

Det var väl ganska snyggt ändå?

Tidiga julklappar

Jag köpte vid samma tillfälle ganska ovanliga highball glas (”Metro”) helt oanvända från Iitala på Tradera. De ska få aggera dricksglas då jag hade Kosta Boda ”Château” som är min nya favoritserie bland vanliga vattenglas. Tyvärr lossnade min hylla hemma och ALLA min dricksglas åkte i backen.De var nästan helt nya så det blev inte jättebilligt. Nu får dessa från Iitala funka som en temporär lösning. Jag tror dock att jag faktiskt ska ge bort glasen i julklapp till pappa när jag köpt nya.

Jag tänker på julklappar i god tid. Gör det du också… Upplev spännande saker om du kan och är frisk (så länge du är det så att säga) och smaka på livets goda. Det är kockens bästa recept…

OVER AND OUT. =)

Comments are closed.